nieuws

Afgesplitst PVV-lid verder als eenmansfractie in Enschedese gemeenteraad

Het logo van de PVV
Het logo van de PVV © RTV Oost
Het Enschedese gemeenteraadslid Erwin Versteeg gaat verder in de raad als de eenmansfractie Groep Versteeg. Hij was raadslid voor de PVV, maar maakte vorige week bekend uit de partij te stappen.
Patrick de Jong sluit zich aan bij Versteeg als steunfractielid. De Jong was nummer zes op de lijst van de PVV en geen raadslid, en stapte vorige week ook op.
Op Facebook noemt Versteeg zijn nieuwe fractie Verbindend Rechts. Die naam is echter niet officieel, blijkt uit raadsvragen die Versteeg vandaag en gisteren stelde over de bestrijding van bijstandsfraude en over de activiteiten van moskee-organisatie Milli Görüs in Enschede. In de schriftelijke vragen heet Versteegs fractie Groep Versteeg.

Net als de PVV, maar dan 'op zijn Enschedees'

Versteeg zegt niet uit de PVV te zijn gestapt vanwege de standpunten van de partij. Groep Versteeg gaat uit van dezelfde standpunten, alleen "op zijn Enschedees", schrijft hij. "Dit doen we door een verbindende en oplossingsgerichte aanpak. Onze missie is werken aan een eerlijk(er) Nederland / Enschede met meer balans, minder armoede en betere zorg waarbij onze verworven vrijheden niet meer worden bedreigd door extreme Islamitische ideologieën."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.