nieuws

Biljartmaatjes organiseren toernooi voor G-sporters

Al vele jaren binden ze met elkaar de strijd aan: de biljartmaatjes Geert Meijerhof (64) en rolstoeler Ernst-Jan Nijman (44). Niet dat ze op elkaar zijn uitgekeken, maar ze zijn weleens toe aan nieuwe tegenstanders dan wel uitdagingen. En daarom besloten ze een speciaal biljarttoernooi te organiseren. Na een oproep meldden zich twaalf koppels aan, die zaterdag 1 september van acquit gaan bij café De Brink in Bathmen.
Initiatiefnemer Meijerhof, uitbater van De Brink, weet uit ervaring hoe het is om iets te organiseren voor mensen met een beperking. “Ik heb een keer met een paar Bathmense artiesten een avond georganiseerd voor mensen met een beperking. Dat was fantastisch. Het is ook heel dankbaar werk. Met heel weinig kun je ze heel veel plezier doen.”

Over Rood

Met het succes van de door Meijerhof georganiseerde avond in het achterhoofd ontstond het idee een biljarttoernooi te organiseren. Meijerhof benaderde zijn biljartmaatje Ernst-Jan Nijman met de vraag of hem dat wat leek. Nijman heeft een dwarslaesie en is daardoor rolstoelafhankelijk.
Zijn handicap weerhoudt Nijman er niet van om regelmatig de strijd aan te gaan met Meijerhof. Nijman: "In de laatste week van augustus is er bij De Brink traditioneel een biljarttoernooi. Het weekend erna wordt er niets met de biljarttafels gedaan. Vandaar het idee een toernooi te organiseren voor G-sporters: mensen met een beperking."

Zestien koppels

Op het toernooi is plaats voor zestien koppels. Koppels die bestaan uit 'valide' sporters en biljarters met een beperking. Meijerhof: "Mensen met een hoog gemiddelde spelen samen met biljarters met een laag gemiddelde en vormen gedurende de hele dag een team. Als je hier 's morgens binnenkomt, weet je overigens nog niet met wie je die dag gaat biljarten. Da's een verrassing."

Nog ruimte

Er was ruimte voor zestien koppels, tot nog toe hebben er zich twaalf gemeld. "Maar misschien moet dit toernooi gewoon nog wat meer bekendheid krijgen." 
Of Meijerhof het biljarttoernooi voor G-sporters volgend jaar opnieuw gaat organiseren, weet de café-eigenaar nog niet. "Dat ligt eraan hoe het morgen reilt en zeilt, maar in principe wil ik dit volgend jaar wel opnieuw organiseren."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.