nieuws

Afzien bij de eerste Beer & Snack run in Nieuw-Heeten

111 deelnemers, 11 Vips, 122 kroketten en vijf bierstops in de feesttent en de plaatselijke cafés. Zie hier de ingrediënten voor de eerste Beer & Snack run van Nederland.
"We wilden wat sportiefs doen met de het jaarlijkse tentfeest", zo motiveert initiatiefnemer Henrico van Tilburg het ludieke evenement. De 122 deelnemers moesten binnen een uur en elf minuten 1111 meter afleggen en in de kroegen stempels halen.
Voor 22 Vips, hoofdzakelijk leden van de carnavalsvereniging, stond een touringcar klaar. Henrico van Tilburg: “De VIP-deelnemers hebben het helemaal voor elkaar, want zij worden vervoerd van drinkpost naar drinkpost. De VIP-deelnemers worden dus niet moe en hoeven geen sportieve prestatie neer te zetten. Wie wil dat nou niet?” legt van Tilburg uit met een grote glimlach. 

Indrinken

Veel sportievelingen hadden zich voor de run extra feestelijk uitgedost. Sommigen hadden zich speciaal voorbereid door van te voren alvast in te drinken. Aan verdere training hadden de deelnemers zich niet bezondigd.

Streng gecontroleerd

Het was volgens de organisatie uitdrukkelijk niet de bedoeling om de deelnemers in korte tijd veel drank naar binnen te laten werken. "We doen het wel verantwoord", aldus Van Tilburg. Bij het inschrijven werd streng gecontroleerd op de minimum leeftijd van 18 jaar.
Sommige deelnemers hadden het wel zwaar gehad. De combinatie drinken en rennen zorgde bij een enkeling voor problemen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.