nieuws

Bistro Weleveld handelde in strijd met bestemmingsplan, veranderingen in gang gezet

Golfclub Weleveld in 2016
Golfclub Weleveld in 2016 © RTV Oost / Emiel Geerding
Bistro Weleveld in Zenderen handelde in strijd met het bestemmingsplan. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van raadsleden Karin Scholten (GB '90) en Anka Jacobs (VVD).
De bistro is gevestigd in het clubgebouw van de voormalige golfbaan Weleveld. Het complex werd in 2017 na een faillissement overgenomen, maar in het bestemmingsplan staat dat de activiteiten van de bistro ondergeschikt en in directe verband moeten staan met alles wat op de golfbaan gebeurt.

Geen vergunning

Horeca mag volgens het bestemmingsplan niet de hoofdactiviteit zijn. Ook was er tot op heden geen vergunning voor horeca-activiteiten aangevraagd.
De eigenaar heeft inmiddels een aanvraag voor een drank- en horecavergunning aangevraagd. Daarnaast heeft hij met de burgemeester afgesproken dat hij op korte termijn een verzoek indient tot wijziging van het bestemmingsplan. 

Gemeenteraad moet knoop doorhakken

Het is aan de gemeenteraad om te bepalen of zelfstandige horeca-activiteiten daarna worden toegestaan in het clubhuis. Tot die tijd mag de eigenaar geen reclame maken voor zijn bistro, geen nieuwe activiteiten plannen en ook mag hij groepen niet meer actief de mogelijkheid bieden om bij de bistro te komen eten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.