Dwars door Overijssel: Dorothea haalt duizend euro op met bakactie voor Lombok

Voor de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok bakt en verkoopt Dorothea taarten. En dat gaat als een trein. Ze heeft er al duizend euro mee opgehaald.

Afgelopen woensdag waren we bij Dorothea. Ze bakt namelijk appeltaarten voor de slachtoffers van de aardbevingen op het Indonesische eiland Lombok. 

Haar zoons waren op Lombok op vakantie toen de aardbevingen begonnen. "Hij werd zo goed opgevangen door de bevolking dat we besloten dat we iets terug wilden doen", vertelt Dorothea. 

Al snel bedachten ze om appeltaarten te gaan verkopen. "We hebben twee appelbomen in de tuin staan met heel veel appels die op moesten. Dus we zijn toen met de appeltaarten gekomen."

Mensen kunnen op gezette tijden een stukje appeltaart met koffie kopen. Het geld dat opgehaald wordt, gaat naar de stichting Harapan Baru. 

Deze stichting helpt kansarme mensen op Lombok. 

De appeltaarten hebben hun vruchten afgeworpen. Er is al duizend euro opgehaald voor de stichting. "We zijn heel erg blij met de opbrengst, maar vinden het ook goed zo. Bij deze ronden we de inzamelingsactie af."

Deel dit artikel: