Hengelose seksclub moet dicht na aantreffen 12-jarig meisje

Privéhuis Sandra aan de Emmastraat in Hengelo moet dicht. Bij een reguliere controle is een 12-jarig meisje aangetroffen dat daar aan het werk was.

Het meisje heeft de Tsjechische nationaliteit. Ze was met haar moeder in de club. Uit de verklaring die ze aflegde bij de zedenpolitie, bleek dat ze vertaalwerk deed en afspraken maakte.

Alle alarmbellen rinkelen

Er was geen sprake van het verrichten van seksuele handelingen, aldus burgemeester Schelberg, "maar het feit dat een minderjarige is betrokken bij het proces van prostitutie, maakt dat alle alarmbellen gaan rinkelen." Onbekend is hoelang het meisje daar werkte. Ze is overgedragen aan Jeugdzorg. 

Niet strafbaar

Het is voor een minderjarige overigens niet strafbaar om in een seksclub aanwezig te zijn. Schelberg wil dat in de Algemene Plaatselijke Verordering van Hengelo dit wel wordt opgenomen: "Ik vind het raar dat wij zeggen dat je onder de 18 geen alcohol mag krijgen in een kroeg, overigens heel terecht, en dat je wel aanwezig kunt zijn in een seksclub, dat vind ik niet kunnen." Een aantal gemeentes heeft de APV op dit vlak al aangepast.

De gemeente heeft de exploitant laten weten dat het de vergunning gaat intrekken. Eigenaresse Sandra Bertelink kan nog wel tegen het besluit in beroep gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: