nieuws

Afrit A35 naar Enschede-West blijft voorlopig tweebaans

Afrit A35 Enschede-West
Afrit A35 Enschede-West © Google Maps
De afrit naar Enschede-West op de A35 blijft voorlopig tweebaans. De aansluiting op de nieuwe N18 en de Westerval zou volgens het tracébesluit van Rijkswaterstaat één baan worden, toch blijkt nu dat die oplossing juist tot problemen leidt.
door Teun van der Velden
Vanaf de A35 ter hoogte van Grolsch zijn er twee mogelijkheden om de snelweg te verlaten; de afrit 26b naar de N18 en de afrit 26a naar Enschede. De afrit naar Enschede was vanwege werkzaamheden aan de nieuwe N18 tweebaans. Die zou nu, na afloop van de werkzaamheden, terug moeten gaan naar één baan.
Uit tellingen is gebleken dat één rijstrook mogelijk gaat leiden tot filevorming op de afrit richting Enschede, daarom is besloten de huidige situatie tijdelijk in stand te houden. 

Nieuw onderzoek

"We hebben inmiddels onderzocht hoe de afrit in de definitieve situatie moet worden vormgegeven. Hierover moet nog een beslissing worden genomen. Tot die tijd blijven de pylonnen en gele borden staan om de weggebruikers naar de goede afslag te leiden", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.