Vleermuizen 'bepalen' hoe nieuwe dijken bij Zwolle eruit komen te zien

Hoeveel vleermuizen zitten er? En welke aanvliegroutes gebruiken ze? De dijken bij Zwolle gaan op de schop en hoe dat gebeurt, is afhankelijk van onder meer de vleermuizenpopulatie.

"Dijken en bosjes worden gebruikt door vleermuizen als aanvliegroute. Omdat ze blind zijn, gebruiken ze objecten. Het is een soort navigatiemiddel", legt Bram Wennekes van het Waterschap Drents Overijsselse Delta uit. 

Vanochtend is het onderzoek in alle vroegte van start gegaan bij Wijkboerderij De Klooienberg. Het is één van de voorbereidende onderzoeken voor de versterking van de stadsdijken in Zwolle. 


Onderzoeken

Van juli tot november voert Waterschap Drents Overijsselse Delta verschillende onderzoeken uit op en rondom de stadsdijken in Zwolle. Zo krijgt het waterschap extra informatie over de bodem en de natuur. Die gegevens zijn nodig om een definitief ontwerp van de dijkversterking te maken. Begin 2019 start het waterschap met een aannemer en belanghebbende partijen met het maken van een definitief ontwerp van de dijkversterking. De versterking gaat van start in 2020.

Meer over dit onderwerp:
zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: