nieuws

Veroordeelde oud-profvoetballer Ruud ter H. treft schikking

De tot 12 jaar cel veroordeelde oud-profvoetballer Ruud ter H. uit Enschede heeft een schikking getroffen met het bedrijf waar hij nog 85.000 euro schuld heeft. Dat bleek vanochtend in de rechtbank in Almelo.
Het bedrijf Home-NRG neemt z'n verlies en heeft het bedrag dat de oud-profvoetballer nog moet betalen gezet op 50.000 euro. "Anders ben ik bang dat Ruud zijn bedrijf failliet laat verklaren en dan heb ik helemaal niets", zegt de bestuurder van Home-NRG. "Maar voor die 35.000 die ik nu misloop, moet ik heel hard werken."
Het bedrijf heeft zonnepanelen aan het bedrijf van Ter H. geleverd, die de oud-profvoetballer niet heeft betaald.
Ruud heeft zijn huis te koop staan. Daar was beslag op gelegd, maar is er nu weer afgehaald. Met de overwaarde kan hij bij verkoop nu het verschuldigde bedrag aan Home-NRG betalen.

Fatale feestavond

Ter H. werd samen met zijn broer begin juli veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodsteken van Roelof Esman uit Winterswijk. Ook de broer van Roelof werd neergestoken, maar die overleefde wonderwel.
De steekpartij was vorig jaar zomer in Reutum, bij aanvang van de bouwvak. Een avond feestvieren met veel drank, eindigde in de fatale gebeurtenis. De broers Ter H. gaan in beroep tegen hun veroordeling.

Niet goed gegaan

Volgens advocaat Speijdel heeft de oud-profvoetballer tijdens zijn gevangenschap het zonnepanelen-bedrijf laten runnen door een werknemer. "Zo had hij toch nog iets van een inkomen. Alleen, het is niet helemaal goed gegaan."

Jammer

De bestuurder van Home-NRG vindt het jammer dat het zo gelopen is. "Ik raak een goede klant kwijt, het was tot voor zijn veroordeling een fijne kerel om mee samen te werken. Nu reageert hij nergens meer op", om vervolgens nuchter te zeggen: "Zo, en nu wil ik weer aan 't werk."
Ruud ter H. begon zijn voetbalcarrière bij FC Twente. Daarna speelde de Enschedeër bij Eintracht Nordhorn, Werder Bremen, AGOVV, Cambuur, FC Emmen en FC Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.