Twentse techbedrijven 'scouten' internationale toptalenten

De 'Kennispark Business Walk'. Zo wordt het evenement genoemd waarbij bedrijven op het kennispark, tegenover de UT, eerstejaars masterstudenten kennis met hen laten maken.

Doel van dit nieuwe initiatief is om jong talent te laten zien welke carrièrekansen er zijn in de regio om ze daarmee te verleiden ook na hun studie in Twente te blijven. Innovatieve bedrijven in Twente zitten namelijk te springen om nieuw talent.

Introductieweek

De introductieweek van de Universiteit Twente is een ideaal moment om bedrijven en studenten met elkaar in contact te brengen. "De nieuwe masterstudenten moeten vaak al binnen een half jaar op stage", vertelt Erik Rouwette, programmamanager van Kennispark Twente.

"Met de Kennispark Business Walk laten ze graag de mogelijkheden in deze omgeving zien”, vervolgt hij.

Twente heeft alles in huis

"Van student tot ervaren kracht, van onderzoeker tot startend ondernemer. Twente heeft alles in huis om je ambities waar te maken", stelt Mirjam Bult vicevoorzitter van het College van bestuur van Universiteit Twente.

"Met dit businessevent op Kennispark leren studenten direct het unieke ecosysteem van Twente kennen. Wij hopen natuurlijk dat ze enthousiast worden voor een carrière in onze regio."

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede UT IT Enschede Studenten Nieuws
Deel dit artikel: