nieuws

Jorieke Sterken uit Almelo laat zich 24-uur per dag volgen voor zangcarrière

De 19-jarige Jorieke Sterken uit Almelo wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week, gevolgd door camera's. Ze zit in het programma House of Talent: een soort Big Brother, maar dan voor zangtalent.
Sterken is geboren in Zwolle en haar hele leven al gek van country. Met een sterke auditie wist ze de jury ruim een maand geleden te overtuigen en bemachtigde ze een plekje in het programma House of Talent. 
Ze heeft zich voor iedere talentenjacht die ze kent al wel eens opgegeven, maar meedoen aan een reality programma is nieuw voor de Almelose. "Dat is eerst wel even pittig", lacht Sterken. Maar spijt van het avontuur heeft ze zeker niet. "Ik maak hele mooie dingen mee, ik heb een clip opgenomen met Thomas Berge, eigen liedjes opgenomen, dat zou ik anders nooit meemaken." 
Door op te treden en het bijhouden van social media moeten de kandidaten van House of Talent zichzelf in de kijker spelen. Sterken neemt het op tegen nog zeven andere zangers en zangeressen. Iedere zes weken maken de kandidaten een single. De kijker kan dan stemmen op het beste liedje. Over een paar weekjes moet Sterken zich dus weer bewijzen, als ze niet als laatste eindigt mag ze nog een poosje blijven. 

Huis in Hilversum

De kandidaten van House of Talent wonen met z'n allen onder één dak. Alleen voor optredens of andere werkgerelateerde zaken mogen ze het huis verlaten. "Je moet jezelf gewoon uit het huis zingen", legt Sterken uit. Dat betekent ook dat Sterken haar vriend even niet kan zien. "Twee keer per jaar heb je een bezoekregeling, dus afgelopen weekend is hij langsgekomen." 
Sterken hoopt op een lang verblijf in House of Talent. Woensdag komt in ieder geval de clip met Thomas Berge online, iets waar ze met heel veel plezier op terugkijkt. 
House of Talent is dagelijks te zien op SBS6. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.