Europeanen steunen Schreijer-Pierik in haar strijd tegen de zomertijd

Europarlementariƫr Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde krijgt steun van veel Europeanen in haar plan om te stoppen met het verzetten van de klok van zomertijd naar wintertijd en andersom.

In een enquête van de Europese Commissie meldde tachtig procent van de deelnemers dat ze voor de afschaffing van het verzetten van de klok zijn. "De Europese Commissie moet dit signaal van de burgers oppikken", stelt Schreijer-Pierik.

Hoog tijd voor een voorstel

Volgens de Europarlementariër van het CDA moet er nu een voorstel worden ingediend om het klokverzetten af te schaffen in de hele Europese Unie. Dit moet het vervolg zijn op de resolutie in het Europees Parlement, die vorig jaar al werd opgesteld.

Behalve een delegatie van het Europees Parlement, hebben ook de regering van Polen en Finland het klokverzetten al ter discussie gesteld. "Wat mij betreft veranderen we de klokken in oktober of maart voor het laatst", klinkt Schreijer-Pierik hoopvol.

"Klokverzetten bespaart geen energie"

In totaal deden 4,6 miljoen mensen mee aan de enquête. ""Het klokverzetten schaadt het bioritme en tast daarmee de gezondheid aan", noemt Schreijer-Pierik als argument voor de afschaffing. "Belangrijkst is dat de hele regeling zijn doel mist: klokverzetten bespaart namelijk geen energie."