nieuws

4000 euro voor tip die leidt naar hond Biko uit Geesteren: "Laatste wanhopige poging"

Hond Biko
Hond Biko © RTV Oost
Het is inmiddels ruim zes maanden geleden dat Biko, een golden retriever uit Geesteren, spoorloos verdween. In een laatste poging om de hond op te sporen, heeft het Zoekteam Dogs Lovers de beloning voor de gouden tip verhoogd naar vierduizend euro.
Het zoekteam heeft zelf drieduizend euro over voor de gouden tip. Daar komen de vijfhonderd euro van eigenaar Huub Wolberink en de vijfhonderd euro van een anonieme tipgever nog bij.

"Hond is in Nederland"

Astrid van Huizen van het zoekteam spreekt van een laatste wanhopige poging. Haar team organiseerde in februari al een zoekactie naar de hond, dat niks opleverde. Ook een paragnost kon Biko niet terugvinden. "Mijn laatste ingeving is dat Biko in Nederland is, in Drenthe", zegt Van Huizen. Ze baseert zich op anonieme tips die binnenkomen.
Van Huizen is op verzoek van de schoonzus van eigenaar Huub Wolberink weer begonnen met de zoektocht. "Ze heeft gevraagd of ik de draad weer op wil pakken."

"Dan maar een boterham minder"

Volgens Van Huizen loopt de politie "achter de feiten aan". Daarom gaat ze nu zelf de zoektocht weer leiden. "Het gaat mij allemaal om de dieren. Dan eet ik maar een boterham minder", zegt ze over de forse beloning die nu wordt uitgeloofd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.