nieuws

Zoektocht naar hulpvaardige vrachtwagenchauffeur op N36 gaat viral

Elisa met haar paard Chico
Elisa met haar paard Chico © Elisa Veldman-Dos Santos Pina
Wie o wie heeft Elisa Veldman-Dos Santos Pina geholpen om haar paard te beschermen? Door een bericht op Facebook probeert ze er achter te komen wie de hulpvaardige vrachtwagenchauffeur is, die haar vanaf Sibculo tot aan Almelo heeft geholpen. De oproep gaat op dit moment viral.
"Chico is normaal een ontzettend braaf en rustig paard", vertelt Elisa. "Normaal is hij nergens bang voor. Maar ineens, ik weet niet waardoor, raakte hij in paniek." Het werd zelfs zo erg, dat de auto met de achterwielen van de weg kwam. "We waren net een swiffer die heen en weer ging."
Om het beest te kalmeren sprong ze uit de auto en probeerde ze haar paard te kalmeren in de trailer. Dit hielp alleen niet genoeg, want dit gebeurde nog twee keer. "Het werd elke keer erger."
Al bij de eerste keer dat Elisa uit de auto moest, schoot de vrachtwagenchauffeur te hulp. "Hij blokkeerde de straat, zodat er van beide kanten niemand langs kon." Dit gebeurde op de weg naar de N36 toe, bij Sibculo.

In de trailer

Om te voorkomen dat Chico weer in paniek zou raken, bleef Elisa in de trailer. Terwijl haar vader de auto bestuurde. "We konden alleen niet harder dan stapvoets rijden."
Zo ging de combinatie de N36 richting Almelo op. "De vrachtwagen bleef achter ons rijden en blokkeerde iedereen die wilde inhalen. Want dat ging gewoon niet. Het was een soort politie-escorte."
Elisa benadrukt dat de chauffeur geen risico's nam: "Hij keek echt goed uit. Hij nam geen risico's en lette ook goed op tegenliggers."

Rood met gele truck

Om de chauffeur persoonlijk te bedanken wil Elisa met hem in contact komen: "Ik ben er echt van overtuigd: hij heeft levens gered. Als m'n paard nog een keer in paniek zou zijn geraakt, was hij door de trailer gebroken. Met alle gevolgen van dien. Voor mij heeft hij echt een heldendaad verricht."
Maar wie was deze chauffeur: "Ik ben door alle adrenaline en stress vergeten om te kijken naar een kenteken en of het bedrijf maar volgens mij was het een rood met gele truck."
Dat haar oproep zo viral gaat had ze niet verwacht: "Absoluut niet. Natuurlijk hoop je stiekem dat veel mensen dit bericht zien. Maar dat het echt gebeurt: nee."
Weet jij meer? Tip de redactie via Whatsapp: 06 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.