Extra gaswinning in Eesveen voorlopig nog niet aan de orde

De gaswinning bij Eesveen wordt voorlopig nog niet uitgebreid. De gemeenten Steenwijkerland en Westerveld (Drenthe) hebben samen met twee leden van actiegroep Geen Opschudding Gaswinning Eesveen een voorlopige voorziening aangevraagd tegen het instemmingsbesluit dat in juni werd gepresenteerd.

In dat besluit is vastgelegd dat de gaswinning uit het gasveld in Eesveen wordt verlengd van 2019 naar 2027. Ook komt er een tweede productieput bij, waardoor er tot tien keer meer gas uit de bodem gehaald kan worden dan nu het geval is.

Hoorzitting

Op 5 september is er een hoorzitting in Den Haag. Tot die tijd mag Vermilion niet starten met het gebruik van de tweede productieput, zo laat de actiegroep weten. De gemeente Steenwijkerland verzette zich vorige week al tegen de start van extra gaswinning op korte termijn.

De gemeenten Steenwijkerland en Westerveld vinden dat er eerst meer duidelijkheid moet komen over de mogelijke gevolgen van extra gaswinning voor de omgeving. Ze willen dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat de uitspraak van de Raad van State afwacht.

Meer over dit onderwerp:
Gaswinning NAM Eesveen Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: