nieuws

'Ex VVD-medewerkster spreekt verhaal Ten Broeke tegen'

De voormalig VVD-medewerkster die VVD-Tweede Kamerlid Han ten Broeke uit Twente beschuldigt van seksueel grensoverschrijdend gedrag, bestrijdt het verhaal dat Ten Broeke vandaag in een reactie naar buiten bracht.
Dat zegt ze in een verklaring die ze heeft gegeven aan De Telegraaf. Volgens Ten Broeke is er in de relatie niks "onoorbaars voorgevallen", behalve dat er een leeftijdsverschil was. Ten Broeke spreekt van een "ongelijkwaardige relatie". De in Haaksbergen geboren Ten Broeke was destijds 44, de voormalig medewerkster was 25 jaar oud.

Geen inhoudelijke reactie

"Hoewel ik door berichtgeving in de media geconfronteerd word met een lezing door Han ten Broeke die haaks staat op mijn lezing van de gebeurtenissen destijds, kies ik ervoor om hier niet inhoudelijk op te reageren", zegt de medewerkster, die volgens De Telegraaf inmiddels bij EenVandaag werkt.
"Er heeft inderdaad een voorval plaatsgevonden in 2013, waarvan ik melding heb gemaakt bij mijn leidinggevende", vervolgt ze. "Ik vind het kwetsend en verdrietig dat dit verhaal op deze wijze in de publiciteit komt. De gesprekken destijds tussen de partijen leidden niet tot een eensluidende conclusie met betrekking tot de feiten."

"Onverstandig om zaak over te doen"

De ex-medewerkster wil de zaak niet nog eens overdoen in de media. "Ik ben ervan overtuigd dat niemand daar iets mee opschiet. Ik beschouw de zaak, toen en nu, als afgedaan."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.