PVV Almelo zet vraagtekens bij samenwerking gemeente en Victorie Hulpverlening

De PVV in Almelo zet haar vraagtekens bij de samenwerking tussen de gemeente Almelo en Victorie Hulpverlening. Dat schrijft de fractie in vragen aan het college van burgemeester en wethouders, naar aanleiding van berichtgeving van RTV Oost eerder vandaag.

Bij Victorie Hulpverlening, een bedrijf dat volwassenen met problemen ondersteunt, zijn veel problemen. Directeur Nina Barsamian wordt ervan beschuldigd dat ze met cliënten het casino induikt, terwijl zij op haar beurt zegt te worden afgeperst en geterroriseerd.

De gemeente Almelo is een onderzoek gestart naar het bedrijf, omdat volgens vakbond FNV een groot deel van het zorgbudget naar de twee topfunctionarissen van het bedrijf gaat. In de jaarcijfers is te zien dat van de omzet van bijna 6,2 ton circa een derde deel is gereserveerd als salaris voor de twee leidinggevenden.

"Buitensporige bestuurdersbeloningen"

De PVV wil van het college weten of de "buitensporige bestuurdersbeloningen" bekend waren en waarom het nodig was dat de FNV aandrong op onderzoek voordat dit daadwerkelijk werd uitgevoerd.

Daarnaast wil de partij van het college weten of het college bereid is de samenwerking met Victorie Hulpverlening te beëindigen. "Alleen al vanwege de exorbitante bestuurderssalarissen die worden afgetrokken van geld dat bestemd is voor zorg voor onze inwoners", zegt raadslid Sebastiaan Stöteler.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: