nieuws

PvdA wil de Groeneweg in Zwolle omdopen tot de Suze Groeneweg

Suze Groeneweg
Suze Groeneweg © Spaarnestad Photo
Zwolle moet een Suze Groeneweg krijgen. Daarvoor pleit de Zwolse fractie van de PvdA, die wil dat er meer straten worden vernoemd naar vrouwen.
Groeneweg werd als eerste vrouw gekozen in de Tweede Kamer. "Er is natuurlijk wel een Groeneweg in Zwolle, maar deze is niet naar Suze vernoemd. De PvdA doet daarom de suggestie deze weg om te dopen tot de Suze Groeneweg."

Commissie Naamgeving

De Commissie Naamgeving bepaalt of ze iets met de suggestie van de PvdA gaan doen. Het verbaast de PvdA dat deze commissie enkel uit mannen bestaat. "Het lijkt erop dat ook in deze commissie nog wel een ‘glazen plafond’ te doorbreken is. De PvdA pleit voor meer diversiteit in de Commissie Naamgeving en vraagt het college hierop in te zetten."

Verhouding

De PvdA wil ook weten wat de verhouding is tussen het aantal vernoemde mannen en vrouwen in de straatnamen. "De voor de hand liggende gedachte is bij veel mensen dat er in het verleden nu eenmaal meer mannen dan vrouwen publieke functies hadden. Dat klopt natuurlijk ook. Maar juist daarom zou je in deze tijd de vrouwen die er wél waren moeten vernoemen", zegt raadslid Eefke Meijerink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.