Babbeltruc in Deventer: "Ik moet contant geld fotograferen voor verzekering"

Een man die zich voordeed als medewerker van de gemeente heeft gisteren geld gestolen van een vrouw in Deventer. De man zei dat hij een mogelijk gaslek moest controleren en contant geld moest fotograferen voor de verzekering.

De diefstal vond rond elf uur 's ochtends plaats in een woning aan de Willem Kloosstraat. De bewoonster wilde de man in eerste instantie niet binnen laten. Toen de man een legitimatiebewijs liet zien, liet ze hem toch binnen.

Geld fotograferen
De man deed bij binnenkomst de waterkraan in de woning aan en uit en vroeg daarna naar de verzekering van de inboedel. Vervolgens vroeg de man of de bewoonster contant geld in huis had liggen en hoeveel dit was. Ook moest hij dit geld op de foto zetten, 'omdat het anders bij een calamiteit niet uitgekeerd zou worden door de verzekering'. 

De bewoonster liet het geld fotograferen en vervolgens liep ze naar de woonkamer, gevolgd door de man. Volgens de man was er geen gaslek, maar een luchtbel in de waterleiding. De vrouw zou later een schriftelijke bevestiging krijgen.

Toen de man weg was en het geld wilde opbergen, zag ze dat het geld weg was.

Signalement
Het gaat om een blanke man tussen de 40 en 50 jaar oud. Hij is 1,75 tot 1,80 meter lang en heeft glad gekamd blond of donkerblond haar. De man droeg donkere kleding.

Meer over dit onderwerp:
babbeltruc 112 Deventer Nieuws
Deel dit artikel: