nieuws

Accuproducent gaat onderzoekscentrum voor 2000 man opzetten in Enschede

Het Amerikaanse Lithium Werks presenteerde vandaag haar plannen voor een grote onderzoekscampus op de 'Technology Base', het voormalig vliegveld Twente. Op de 'R&D Campus' komen binnen vijf jaar 2000 mensen te werken die zich bezighouden met energieopslag in lithium-accu's.
Opslag van energie is nog altijd een van de belangrijkste ‘bottlenecks’ in de energietransitie. Kees Koolen, bestuursvoorzitter van het Hengelose Lithium Werks presenteert de plannen die volgens hem "de wereldwijde energietransitie een krachtige impuls zullen geven".

Miljardeninvestering

De miljardeninvestering wordt gestoken in de kennis en ontwikkeling van batterijtechnologie en alles wat daarmee te maken heeft, zoals nieuwe materialen en artificial intelligence.
Eind volgend jaar moeten de eerste medewerkers van 'Lithium Werks' hun intrek nemen in de nog te bouwen campus op de Technology Base. De plannen worden ondersteund door de Universiteit Twente, de gemeente Enschede en Investeringsmaatschappij Oost NL.
Het nieuw te bouwen onderzoekscentrum
Video: Lithium Werks

Reusachtige opsteker

Voor de Technology Base is het plan een reusachtige opsteker. De ambities met het terrein bleven de afgelopen jaren een beetje steken in 'Space 53', een drone-ontwikkel en testlocatie.
Kees Koolen is Brabander van geboorte, maar afgestudeerd aan de Universiteit Twente. Hij maakte de hotelreserveringssite Booking.com internationaal groot en verkocht hem in 2005 voor 110 miljoen euro. Later was Koolen nog betrokken bij de uitrol van Uber in Europa. Koolen is al langere tijd CEO van Lithium Werks, dat in Hengelo is gevestigd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.