nieuws

Nog steeds veel vraagtekens rondom Enschedese moordzaak Saker

Shadi Saker uit Enschede werd eind januari doodgeschoten
Shadi Saker uit Enschede werd eind januari doodgeschoten © Opsporing Verzocht
Justitie gaat er nog steeds vanuit dat er mogelijk meerdere daders betrokken zijn bij het doodschieten van de 25-jarige Enschedeër Shadi Saker, begin dit jaar.
door Tom Meerbeek
"Volgende week komt één verdachte voor het eerst voor de rechter", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Maar ook de vrouw die we kort na de fatale nacht een aantal weken vast hebben gehouden voor betrokkenheid, is nog steeds verdachte."

Dennis B.

Degene die zich volgende week voor het eerst voor de rechter moet verantwoorden, is de 39-jarige Dennis B. uit Enschede. Wat precies de link tussen hem, het slachtoffer en de vrouwelijke mede-verdachte is, blijft vooralsnog onduidelijk. Ook de familie van het slachtoffer tast nog in het duister. "We hopen volgende week meer te horen, tijdens de rechtszaak", zegt een familielid.

Duitsland

Dennis B. werd afgelopen april aangehouden in het Duitse Detmold. Nadat de politie in Nederland had ontdekt dat hij mogelijk in Duitsland verbleef, zocht de Nederlandse politie contact met Duitse collega's. Die startten een onderzoek om de verblijfplaats van de verdachte te achterhalen.

"Niet de dader"

De vrouw die 2 weken vastzat voor betrokkenheid bij de dood van Saker, is eveneens 39 jaar oud. Ze werd in februari vrijgelaten, omdat de raadkamer van de rechtbank oordeelde dat er onvoldoende ernstige bezwaren waren om het voorarrest te verlengen.
Haar advocate geeft eveneens aan, dat Justitie haar cliënte nog steeds als verdachte ziet. Eerder zei ze erover: "Maar mijn cliënte is niet de dader. De vraag is of deze zaak ooit voor de rechter komt."

Ruzie

Shadi Saker werd eind januari dood gevonden in zijn auto op de kruising van de Brinkstraat en Palembangstraat in Enschede. Onderzoek wees uit dat Saker was beschoten. Een getuige heeft verklaard dat het slachtoffer waarschijnlijk kort voor de fatale schietpartij ruzie had gehad, in de buurt van een snackbar dichtbij de plaats delict. 
De eerste rechtszitting rondom de dodelijke schietpartij is volgende week vrijdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.