nieuws

Bij de familie Beltman uit Nieuwleusen stroomt de motorolie door de aderen

Volgende week is de 50ste editie van de autorodeo in Nieuwleusen. Deze keer wordt er alleen gereden met auto's van vóór 1970. Bijzonder is de deelname van de 64-jarige Henk Beltman; hij deed voor het laatst mee in 1980. Nu staat hij samen met zijn zoons aan de start.
Bij de familie Beltman uit Nieuwleusen stroomt de motorolie door de aderen, al generaties lang. Nu staan vader en zoons voor het eerst samen in de arena. Het idee kwam van de zoons Harry en Henri. Omdat dit jaar alleen oldtimers mogen meedoen bouwden ze speciaal voor vader Henk, ook van voor 1970, een rodeo-auto.

rodeofamilie

Henk Beltman reed voor het laatst mee in 1980. Wel was hij daarna nog altijd betrokken bij de organisatie. Ook bij de volgende generatie is het rodeobloed volop aanwezig.
Henks zoons doen allebei sinds hun 18e fanatiek mee aan de rodeo's. Vader Henk helpt hen wel altijd met sleutelen, maar was niet meer zelf actief. Nu verschijnt hij toch weer aan de start, dankzij Henri en Harry: "Ik zal wel zien hoe het wordt, ik hoop dat het goedkomt. De auto is in elk geval prima."

blessure

Henk heeft nog wel last van een gekneusde rib, maar dat weerhoudt hem niet: "Ik baal er wel van, maar het gaat vast lukken, paar pijnstillers erin en dan gaan."
Die heeft hij nodig want op compassie van zijn zoons hoeft hij in elk geval niet te rekenen: "Ik zit bij hem in de manche dus ik ga hem wel even opzoeken", zegt zoon Henri. "Vol gas er in, zoveel mogelijk deuken moeten erin."

unieke rodeo

De autorodeo is al sinds eind jaren 60 een vast onderdeel van de Oranjefeesten in Nieuwleusen. Deze feestelijke vijftigste editie wordt er voor één keer alleen gereden met auto's die ook ongeveer zo oud zijn. Met maar liefst 150 deelnemende oldtimers is dit een unieke gebeurtenis.
De rodeo wordt gereden op zaterdag 8 september vanaf 11 uur. Deze rodeo met klassieke auto's is zo populair dat alle kaarten zijn uitverkocht. Wie de auto's toch wil bewonderen voordat ze aan barrels zijn gereden kan vrijdagavond gaan kijken bij het Concours d'Elegance.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.