nieuws

VVD Deventer wil snel duidelijkheid over deal tussen gemeente en Peeves

De VVD in Deventer wil dat er snel duidelijkheid komt over de deal die de gemeente heeft gesloten met thuisbezorgsite Peeves. Dat schrijft de fractie in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.
De Stentor berichtte vandaag dat de gemeente 25.000 euro heeft gestoken in start-up Peeves. Dat geld was afkomstig uit de Klijnsma-gelden, geld dat bestemd is voor kinderen in armoede.
Het bedrag werd overgemaakt naar Peeves omdat de maaltijdbezorger zegt samen te werken met de Voedselbank in Deventer. Tot op heden heeft de Voedselbank echter nog nooit wat ontvangen van Peeves en is de 25.000 euro gestoken in het ontwikkelen van de website.

"Verbazend dat wethouder geschrokken is"

Wethouder Jan Jaap Kolkman reageerde verbaasd en zei het geld terug te vorderen als Peeves de afspraken niet nakomt. VVD-raadslid Roderic Rosenkamp begrijpt die verbazing niet. "Je zou verwachten dat als je een kwart ton uit het budget voor armoedebestrijding aan een commercieel bedrijf geeft, je daar bovenop zit."
"Dat je sluitende afspraken maakt en ook de hele tijd controleert of die worden nagekomen. Nu komt de wethouder pas in actie als de krant erover schrijft. Intussen is wel het potje voor hulp aan arme kinderen een stuk leger", vervolgt Rosenkamp.

"Overheid is geen bank"

De liberale fractie zegt geen voorstander te zijn van het financieren van bedrijven met overheidsgeld. "De overheid is geen bank", stelt Rosenkamp. "We vragen ons af of deze overeenkomst daarbinnen past en waarom dit commerciële bedrijf de subsidie heeft aangevraagd en gekregen."
Ook GroenLinks, PvdA en Deventer Sociaal hebben vragen gesteld over de kwestie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.