Go Ahead Eagles alleen aan kop dankzij treffer invaller Pouwels tegen MVV

Go Ahead Eagles is nog altijd ongeslagen in het nieuwe seizoen. Op bezoek bij MVV werd er met 1-2 gewonnen door een treffer van invaller Pouwels.

Go Ahead Eagles moest vanaf het eerste fluitsignaal in de achteruit. De ploeg van trainer John Stegeman stond onder druk en in de tiende minuut werd het dan ook al 1-0 voor MVV. Uit een corner viel de bal voor de voeten van Luc Mares, die vervolgens van dichtbij binnen kon tikken. 


Rode kaart MVV

Kort hierna kantelde het duel volledig. Maxime Gunst werd van het veld gestuurd na een smerige tackle van achteren op Jaroslav Navrátil. Het duurde niet lang voor Go Ahead Eagles van de man-meer-situatie profiteerde. Richard van der Venne kegelde de bal, die nog wel van richting werd veranderd, achter MVV-doelman Luuk Koopmans en zette daarmee de 1-1 op het scorebord. Dat was tevens de ruststand.


Verhulst stopt strafschop

Na een uur voetbal kreeg MVV de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Dennis Hettinga vergreep zich aan Shermaine Martina, waarna scheidsrechter Christiaan Bax de bal op de stip legde. Go Ahead-doelman Hobie Verhulst ontpopte zich tot een ware penaltykiller en tikte de inzet van Anthony van den Hurk stijlvol uit de rechterhoek.


Pouwels matchwinner

Gino Bosz was vervolgens dicht bij de 1-2, maar zijn uithaal spatte uiteen op de lat. Twee minuten later was het wel raak. Bosz verstuurde een schitterende crosspass op Istvan Bakx, die vervolgens goed voorgaf op invaller Maarten Pouwels. De spits kwam voor zijn man en werkte de 1-2 binnen. In de slotfase was het nog even billenknijpen voor Go Ahead Eagles, maar ook het derde duel van het seizoen werd winnend afgesloten.

MVV - Go Ahead Eagles 1-2
1-0 Mares (10)

1-1 Van der Venne (21)

1-2 Pouwels (70)

Arbiter: Bax

Geel: Martina, Nys, Schroijen, Pouwels, Verheydt, Hettinga
Rood: Gunst (17)

Bijz: Van den Hurk (MVV) mist pen. (60)

MVV: Koopmans, Moustafa, Shermar, Mares (Kostons/75), Gunst; Shermaine, Nys, Ippel; Schroijen, Abubakar (Lavalée/85), Van den Hurk (Golpek/75)

Go Ahead Eagles: Verhulst; Hettinga, Bosz, Veldmate, Baas; Bakx (Andrade/90+1), Stans, Van der Venne; Navratil, Verheydt (Pouwels/66), Dzepar (Van Moorsel/46)

Meer over dit onderwerp:
Go Ahead Eagles Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: