nieuws

Veldhoeve Kip uit Albergen wint Smaakmaker Overijssel 2018

Winnaars Smaakmaker Overijssel 2018
Winnaars Smaakmaker Overijssel 2018 © Eigen foto
Veldhoeve Kip uit Albergen mag zich Smaakmaker Overijssel 2018 noemen. Op het Stadsfestival in Zwolle werd de gerookte kipfilet door de jury gekozen als winnaar.
Aan de finale in Zwolle deden elf producenten van streekproducten mee, er werd gestreden om het lekkerste streekproduct van Overijssel. De finalisten hadden zich voor de finale geplaatst tijdens vier OverHeerlijk! picknicks deze zomer. Bijna 1.100 mensen hadden zich voor deze picknicks opgegeven.
Winnaar Veldhoeve Kip krijgt de mogelijkheid de gerookte kipfilet aan te bieden in het bedrijfsrestaurant van het Provinciehuis.

Verduurzaming van voedselproductie

OverHeerlijk! is een initiatief van het verduurzamingsprogramma van de provincie Overijssel. Met het programma stimuleert Overijssel de verduurzaming van de voedselproductie, hiervoor is twaalf miljoen euro beschikbaar. In het programma gaat het om zeven thema’s: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, de eiwittransitie, natuurrijk ondernemen en de boer als buur. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.