BMX-club DVO Haaksbergen houdt veiling voor Jelle van Gorkom

De complete Nederlandse BMX-top was zaterdag aanwezig in Haaksbergen voor de topcompetitie. Een mooie gelegenheid voor de club om een veiling te houden voor oud-lid Jelle van Gorkom, die revalideert na een ernstig ongeluk. Van Gorkom was zelf ook even aanwezig bij de wedstrijd.

Bijna 600 BMX-rijders uit het hele land waren bij DVO in Haaksbergen om punten te verzamelen voor de Topcompetitie 4. Ook het Nederlands team was erbij met onder meer Niek Kimmann. Vlak voor de finales werd een groot aantal BMX-spullen geveild, van kleding van Olympisch kampioen Laura Smulders tot een fiets van Jelle van Gorkom. Ook kon op een groot aantal veilingartikelen worden ingeschreven.

Emotioneel

Jelle van Gorkom (27) liep bij een training in januari van dit jaar op Papendal ernstig letsel op door een botsing met een veiligheidsketting die weggehaald had moeten worden. Hij lag 2 weken in coma en is bezig aan een langdurig revalidatieproces. Hij was voor het eerst weer bij zijn oude club in Haaksbergen, en dat maakte wel wat los.

De komst van van Gorkom was ook voor voorzitter Herman Dijk een emotioneel moment: "We zijn heel blij dat hij er is, hij is ook heel enthousiast. Maar hij heeft het moeilijk, en ik ook op dit moment. Hij staat nu in het middelpunt, maar niet om de reden die hij zou willen. Tegelijk zijn er de steunbetuigingen en warmte van de mensen en de kinderen, en dat helpt hem er ook doorheen".

Onkosten revalidatie

Jelle van Gorkom zit nog midden in een zwaar revalidatieproces. Of hij volledig zal herstellen is nog niet duidelijk. Niet alle kosten van de revalidatie worden gedekt; zo traint hij nu met een speciale fiets die 6000 euro heeft gekost en die niet wordt vergoed. De opbrengst van de veiling is bedoeld voor dat soort uitgaven.

Maar belangrijker nog is dat de club met deze actie wil laten zien Van Gorkom te steunen en een hart onder de riem te steken. Wat de veiling heeft opgebracht is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: