nieuws

Enschedeër komt na wandeltocht om aandacht voor ouderverstoting aan in Den Haag

Voor de tweede keer liep hij van Enschede naar Den Haag, waar hij vanochtend aankwam. Patrick Damhuis vraagt met zijn tocht aandacht voor ouder-verstoting. En dat hij vandaag in de Hofstad wilde aankomen, had alles te maken met het landelijke protest van Jeugdzorg die vandaag in Den Haag werd gehouden.
Ouder-verstoting houdt in dat ouders elkaar zwart maken bij hun kinderen na een scheiding of dat één van de ouders zich niet aan de omgangsregeling houdt. "Uit de cijfers blijkt dat vaker mannen het slachtoffer zijn van ouder-verstoting, maar er is een kentering. Steeds meer vrouwen worden nu slachtoffer. Ik loop dan ook voor zowel de vaders als de moeders."

Actie

Dat hij vandaag in Den Haag wilde zijn, had te maken met de actie die medewerkers van jeugdzorg voerden. De twee zijn namelijk nauw met elkaar verbonden. 
"Op het moment dat ouders gaan scheiden en er zijn kinderen in het geding, dan wordt automatisch tijdens een rechtszitting de raad voor de kinderbescherming ingeschakeld", vertelt Damhuis. "Die stuurt vaak gelijk al een jeugd-zorgbureau aan en in no-time heb je te maken met een jeugdzorg-medewerker."

Tweede tocht

Vorig jaar liep Damhuis ook om aandacht te vragen voor ouder-verstoting, maar dat heeft te weinig resultaat opgeleverd. En door een miscommunicatie tussen politie en vakbond FNV mocht Damhuis zich ook niet aansluiten bij de actievoerders elders in Den Haag.
Nu weer naar huis. En dat hoeft gelukkig niet lopend. "Ik ben onderweg veel lieve mensen tegengekomen en die hebben me een lift aangeboden."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.