Zwollenaar Jacco Vonhof nieuwe voorzitter MKB-Nederland

Jacco Vonhof is vanaf morgen de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De 48-jarige ondernemer uit Zwolle is vandaag benoemd voor een periode van vier jaar. Hij volgt Michaël van Straalen op, die sinds 2013 voorzitter was.

Vonhof krijgt de taak om de organisatie weer 'smoel' te geven in Den Haag en daarbuiten. "Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat hij en zo handelt hij en daar waren we naar op zoek", zegt Claudia Reiner, voorzitter van de selectiecommissie.

Begonnen als glazenwasser

De ondernemer begon 25 jaar geleden als glazenwasser in Zwolle. Dit bouwde hij uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf. In het verleden was Vonhof regiovoorzitter van VNO-NCW Midden en zat hij in het dagelijks bestuur van de werkgeversorganisatie.

Vonhof blijft directeur van Novon Schoonmaakbedrijven en is daarnaast ook aandeelhouder van het Zwolse bedrijf Djopzz. "De nieuwe voorzitter van MKB-Nederland woont in Zwolle, is getrouwd, vader van een tweeling van 18 jaar en een groot fan van PEC Zwolle", schrijft MKB-Nederland over hun nieuwe voorman.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle ondernemen IJsseldelta MKB Nieuws
Deel dit artikel: