nieuws

Praat mee: Instanties moeten informatie toegankelijker maken voor laaggeletterden

Hoe moet laaggeletterdheid aangepakt worden?
Hoe moet laaggeletterdheid aangepakt worden? © iStock
Instanties moeten meer moeite doen om informatie toegankelijk te maken
Ziet u geen mogelijkheid om te reageren? Klik dan hier

Isala in Zwolle heeft samen met vier andere ziekenhuizen speciaal voor patiënten die moeite hebben met lezen en schrijven een eerste beeldverhaal ontwikkeld. Doel is om hiermee moeilijk begrijpbare informatie toegankelijk te maken. Dit eerste beeldverhaal legt met duidelijke afbeeldingen en korte teksten uit wat je moet doen als je nuchter moet zijn voor een onderzoek of operatie.


Deze week is het de Week van de Alfabetisering. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en rekenen. In deze week besteden de vijf ziekenhuizen extra aandacht aan laaggeletterdheid.
Zouden niet meer instanties, zoals bijvoorbeeld overheidsinstanties, moeite moeten doen om moeilijk begrijpbare informatie toegankelijker te maken of moet laaggeletterdheid op een andere manier worden aangepakt? Het is ons gesprek van de dag in de Praat Mee op RTV Oost.
Heb jij de oplossing?
Reageer of spreek een bericht in op WhatsApp via 06 57 03 33 33 en hoor jezelf terug in Afslag Oost op Radio Oost.
Gisteren vroegen we uw mening over de stelling: 'Legale wiet maakt Nederland alleen maar onveiliger '. 37 procent was het daarmee eens, 35 procent was het oneens. De rest pleit vooral voor streng toezicht. In totaal werd er zo'n 3200 keer gestemd. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.