Burgemeester over enorme politieactie Almelo: "We richten ons op crimineel netwerk"

Bewoners van de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo werden vanochtend vroeg opgeschrikt, want de politie is daar momenteel in grote getale aanwezig vanwege doorzoekingen om 'de leefbaarheid en veiligheid in de wijk' te vergroten. Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo: "Het onderzoek richt zich op een groot, crimineel netwerk."

Ruim 450 medewerkers van onder meer politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente zijn sinds vanochtend vroeg op de been in de wijk, die ook wel Wondebuurt wordt genoemd. Op meerdere plaatsen tegelijk werden doorzoekingen van woningen, garages en loodsen gedaan, waarbij soms explosieven werden gebruikt.

"De politieactie springt daarom begrijpelijkerwijs in het oog", vertelt burgemeester Gerritsen. "Of dat bijzonder is, laat ik even in het midden. Maar ik ben wel heel blij dat het gebeurt. En ik denk de bewoners van de wijk ook."

Groot, crimineel netwerk

Waar het precies om gaat, kan de burgemeester nog niet zeggen. "Dat is een taak voor politie en justitie." Volgens Gerritsen komt daar na 10 uur vanochtend meer duidelijkheid over. Gerritsen wil ook nog niet melden hoeveel mensen er zijn aangehouden.

Maar waar de actie in ieder geval om draait, is om de ontmanteling van een groot, crimineel netwerk in de wijk. Gerritsen: "Het gaat om ondermijning, crimineel geld dat verdiend wordt door witwassen, sociale zekerheidsfraude. En als burgemeester heb ik er belang bij om orde op zaken te stellen in de wijk."

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Politieactie Nieuws
Deel dit artikel: