Zorgen en onbegrip in de buurt over enorme politieactie Almelo: "Het is absurd"

Het is een raar scenario, vanochtend in de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo. De grote politieactie daar is nog steeds gaande. Intussen liggen gevels van huizen overhoop door explosieven, lopen overal tussendoor kinderen die naar school worden gebracht en is de weg ook nog eens opengebroken door reguliere werkzaamheden. "Het is absurd", vindt een van de buurtbewoners.

"Zo veel mensen op de been voor die paar woningen...", zo zegt hij. "Ik vind het echt niet kunnen." De man staat voor het huis van zijn bejaarde ouders, die in de wijk wonen. De huizen direct naast die woning zijn allebei opengebroken met explosieven vanochtend.

Medewerkers van politie, justitie, Belastingdienst en gemeente lopen er in en uit om bewijsmateriaal veilig te stellen. De zoon verbaast zich over de enorme actie. "In deze straat staan voornamelijk winkels. Hier gebeurt nooit wat."

Beruchte wijk

Maar de politieactie liegt er niet om. In totaal zijn 450 medewerkers van diverse instanties ingezet om de enorme inval van vanochtend te begeleiden. De Almelose wijk Nieuwstraatkwartier, ook wel bekend als de Wondebuurt, is dan ook berucht.

Reden voor de gemeente om al ruim een jaar flink te investeren in de wijk, vertelt burgemeester Arjen Gerritsen: "We willen graag orde op zaken stellen om de veiligheid en leefbaarheid in deze wijk te vergroten."

'Hoog in het vaandel'

"Deze politieactie is daar een onderdeel van", legt Gerritsen uit, "maar het plan richt zich niet alleen maar op het uitsluiten van criminele activiteiten."

"Het richt zich ook op het toerusten van mensen om op te komen voor hun eigen wijk, het schoonhouden van de straten, het veilig en prettig kunnen ondernemen en natuurlijk wonen. Dat hebben wij als gemeente hoog in het vaandel staan."

Bezorgd

Dat zal de man die in een van de straten voor de woning van zijn ouders wacht nu niet zo veel uit maken. Hij wil het huis van zijn ouders binnen, maar vanwege het onderzoek is dat niet mogelijk. De man maakt zich zorgen.

'Mijn ouders zijn oud en ziek. Ze kunnen niet goed Nederlands en hebben insuline nodig. Dat krijgen ze nu niet. Hopelijk komt het goed."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo politieactie politieinval Nieuws
Deel dit artikel: