nieuws

Statenleden bezoeken Zenderen: "Verkeersprobleem staat al 23 jaar op de kaart"

Op initiatief van twee Statenleden hebben diverse fracties vandaag Zenderen bezocht om de klachten van bewoners over de verkeersproblemen aan te horen. "De noodzaak om iets te doen wordt steeds groter."
Al jaren strijden bewoners van Zenderen tegen de drukte op de wegen N743 en N744 die hun dorp doorkruisen. Verkeer uit Noord-Oost Twente moet dwars door Zenderen om op de A1 en A35 te komen. Het gevolg: twee dagelijkse opstoppingen in de ochtend- en avondspits.

Verbindingsweg

Nu de gemeente Borne een verbindingsweg ten westen van Borne aanlegt om verkeer om het centrum heen te leiden, vrezen ze in Zenderen dat het verkeer bij hun verder toeneemt.
"De noodzaak om iets te doen is nu groter dan ooit", zegt Sandra Ottolander van de actiegroep tegen de verbindingsweg. De actiegroep pleit ervoor om verkeer ook om Zenderen heen te leiden. "Maar dat is niet in het Bornse coalitieakkoord gekomen, dus we hopen nu op een nieuwe kans op provinciaal niveau", zegt Ottolander.

Oplossing drukte A1/A35

Die kans ligt bij de oplossing die de provincie zoekt voor de drukte op de A1 en A35 in Twente. "Een oplossing daarvoor moet namelijk ook worden gezocht op het onderliggende wegennet", zegt CDA-Statenlid Ben Eshuis. "De N743, die dwars door Zenderen loopt, is daarvan een onderdeel. Daar moeten we ook over praten als we het over de snelweg hebben."
De N743 is een belangrijke weg voor verkeer dat vanuit Noord-Oost Twente de A1/A35 wil bereiken. Die weg verleggen, of elders een andere weg richting de snelweg aanleggen, zou de grote verkeersdruk uit Zenderen halen, zegt ook Ottolander.

Geen toezeggingen

Statenlid Eshuis was vandaag samen met SP-Statenlid Marianne Breedijk in Zenderen. Ook GroenLinks, PvdA en VVD waren aanwezig. Ze lieten zich informeren over de problematiek. "Ik ben echt blij dat mensen zoveel moeite nemen om ons te vertellen wat er speelt", zegt Breedijk. "We moeten echt de schouders eronder zetten om samen tot een oplossing te komen."
De Statenleden deden vandaag nog geen concrete toezeggingen. "Maar ik ben blij dat ze in ieder geval langskomen en zien dat het probleem leeft", zegt Ottolander.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.