nieuws

Bond van Wetsovertreders: 'Politie-actie Almelo is buitenproportioneel'

Politie inval Almelo
Politie inval Almelo © Ginopress
De politie-actie in Almelo is buitenproportioneel, dat vindt de Bond van Wetsovertreders (BWO). Politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Defensie en de gemeente Almelo hebben dinsdag invallen gedaan in meerdere panden in Almelo. De actie was onderdeel van een grootscheeps onderzoek naar een crimineel netwerk dat zich bezighoudt met wietteelt en wiethandel.
"De bond is van mening dat het gebruik van explosieven niet nodig was omdat de politie op de hoogte was dat er geen dan wel weinig vuurwapens werden gevonden. Uiteindelijk is er maar één vuurwapen gevonden. Bij de persoon waar het vuurwapen was gevonden was bekend dat hij niet vuurwapengevaarlijk was."

Geweld

Ook over het geweld dat de politie toegepast heeft is de bond niet te spreken. "Drie van de gearresteerde personen zijn door de politie mishandeld waar evenmin noodzaak toe was. De BWO heeft een klacht ingediend bij de hoofdofficier van justitie over de gang van zaken. Afhankelijk van de uitkomsten van deze klacht bekijkt de BWO of er andere maatregelen genomen moeten worden in de zin van een strafaangifte."
De burgemeester van Almelo zei dinsdagavond tegenover RTV Oost dat hij tevreden is met de invallen die gedaan zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.