Leonie ter Braak speelt rol in film Johan Nijenhuis

Leonie ter Braak gaat een rol spelen in 'De Beentjes van Sint Hildegard', de nieuwe film van regisseur Johan Nijenhuis. De in Buurse geboren SBS-presentatrice  speelt de dochter van hoofdrolspelers Johanna ter Steege en Herman Finkers. Alle acteurs en actrices zijn vandaag voor het eerst bijeen in het Wilmink-Theater, om de teksten door te nemen. Daarna beginnen de opnamen.

De Beentjes van Sint Hildegard’, is een hervertelling van een Tsjechische film, over een man die in de gaten krijgt dat hij bij zijn vrouw onder de plak zit. Filmmaker Johan Nijenhuis (Markelo) ging met het basisverhaal aan de slag en polste Finkers voor de hoofdrol. “Herman was meteen enthousiast, maar wilde graag meedenken en schrijven”. Voor Nijenhuis geen probleem. “Ik ben de komende tijd waarschijnlijk een hele luie regisseur; ik laat alles aan Herman over”.

Humor
De Beentjes van Sint Hildegard is een tragikomisch verhaal vol met onderkoelde Twentse humor. De voertaal is onvervalst Twents. “Wel een risico”, erkent Nijenhuis. “Het kan best zijn dat mensen buiten de regio er de lol niet van inzien. Maar ik heb alle vertrouwen in het eindresultaat”.

Riesewijk
Veel figuranten en bijrollen worden vertolkt door amateurspelers uit het oosten. Ook Lossernaar Jan Riesewijk heeft een rol. En oud RTV-presentatrice Leonie ter Braak. “Het paste precies in mijn drukke schema’s”, zegt ze. “Ik heb de afgelopen zomer gewerkt aan drie televisieprogramma’s voor SBS, maar de komende maanden ben ik veel in Twente”.

Manderveen
De filmopnamen vinden in september en oktober plaats, onder andere in Manderveen, Boekelo en Enschede. In de herfst van 2019 komt “De Beentjes van Sint Hildegard" in heel Nederland in de bioscoop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Noordoost-Twente Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: