nieuws

Twee tips na uitzending Opsporing Verzocht over moordpoging op Westerval Enschede

Aanhouding van de verdachten
Aanhouding van de verdachten © News United / Dennis Bakker
Er zijn tot nu toe twee tips binnengekomen bij de politie over het schietincident op de Westerval in Enschede van twee maanden geleden. Gisteravond werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. De politie beschouwt de schietpartij als een poging tot moord.
"We nemen deze zaak uiterst serieus op", zegt Jan Thijs van Hemmen van de politie. "We zien dit als een regelrechte moordpoging", vervolgt hij. Zes verdachten werden diezelfde avond aangehouden en zitten nog steeds vast. Ze beroepen zich op hun zwijgrecht.

Wie was de schutter?

Omdat de aangehouden mannen zwijgen, hoopt de politie er via getuigen achter te komen wie de schutter was. Op beelden die in de uitzending zijn getoond, is te zien hoe vier van de zes mannen door de Billitonstraat lopen. Daar wordt een mes en een pistool achtergelaten.
Ook zoekt de politie een vrouw van rond de twintig jaar oud, aan wie het slachtoffer kort voor de schietpartij de weg vroeg. Dit was op de kruising van de G.J. Van Heekstraat en de Pijlhovestraat. 

Verkeersruzie

Op die kruising ontstond volgens het slachtoffer een verkeersruzie met de mannen. Hierna werd hij achtervolgd over de Westerval en daar werd de man beschoten vanuit de achtervolgende auto. Later die avond werd de man ook nog bekogeld met stenen op de Kuipersdijk.
De verdachten zijn mannen van 19, 21, 22, 23 en 25 jaar oud uit Enschede en een 23-jarige man uit Rotterdam. Zij reden in een witte Peugeot. Het twintigjarige slachtoffer, dat ook uit Rotterdam komt, reed in een grijze Opel. Hij hield wonderbaarlijk genoeg niks over aan het incident.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.