nieuws

VVD Twenterand doet voorstel voor een proef met koopzondag in Vroomshoop

Voorstel voor koopzondag in Vroomshoop
Voorstel voor koopzondag in Vroomshoop © RTV Oost
De VVD wil burgemeester en wethouders van Twenterand voorstellen om mee te werken aan een proef met een koopzondag op 23 december van dit jaar. Daartoe wordt begin volgende maand in de gemeenteraad een motie ingediend.
Fractievoorzitter van de VVD, Erik Kobes: "We zien dat steeds meer winkelend publiek, ook vanuit Twenterand, naar omliggende gemeenten gaat. Dat is slecht voor onze winkeliers en het laatste wat we willen is dat onze ondernemers noodgedwongen uit onze gemeente vertrekken.”
Ondernemend Vroomshoop is voorstander van een koopzondag en zal alle fracties van Twenterand benaderen met het verzoek om het plan te steunen: "We hebben eerder al eens een verzoek ingediend, wat toen is afgewezen. De tijd begint te dringen als we onze klanten willen behouden."
De bedoeling is dat er zondag 23 december naast een winkelopening allerlei winterse activiteiten plaatsvinden.  Ondernemend Vroomshoop wil met de openingstijden en de activiteiten rekening houden met de kerkgang.
In 2019 kan de pilot worden geëvalueerd om te bezien of er een definitief voorstel komt om koopzondagen in te voeren op structurele basis voor een aantal zondagen per jaar. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.