nieuws

Noodzakelijke sluiting Nieuw Tijenraan kost Raalte 105.000 euro

Het bubbelbad van zwembad Tijenraan in Raalte
Het bubbelbad van zwembad Tijenraan in Raalte © RTV Oost / Jolande Verheij
De noodzakelijke sluiting van sportcentrum Nieuw Tijenraan, vlak na de opening, kost de gemeente Raalte 105.000 euro.
In februari van dit jaar werd het nieuwe sportcentrum Tijenraan feestelijk geopend. Twee grote sporthallen, meerdere zwembaden, ruimte voor fysiotherapie, een beachvolleybalveld, een biljartzaal. Raalte keek reikhalzend uit naar de opening van het nieuwe gebouw.

Meisje vast in bubbelbad

Vooral in het zwembad deden zich kort na de opening echter problemen voor: een meisje kwam met haar haar vast te zitten in een kier tussen tegels van het bubbelbad.
Ook liepen bezoekers van een discofeest in het nieuwe zwembad verwondingen aan hun voeten en benen op: in het zwembad zaten nog cementresten en scherfjes van tegels.

Zwembad dicht
Ook het brandalarm van het zwembad bleef af gaan door een rookmachine van de deejay op het discofeest.
Bijna meteen nadat de problemen zich aandienden, werd een ingrijpend besluit genomen: het zwembad in het Nieuwe Tijenraan ging dicht. Net zo lang tot alle problemen verholpen waren. De sporthallen bleven wel open.

Misgelopen inkomsten en extra inzet personeel

Uiteindelijk kostte dat ongeveer drie weken tijd. Vooral omdat duikers alle zwembaden minutieus moesten inspecteren op cementresten, kiertjes tussen tegels en scherfjes van tegels in het zwembad.
Aan die sluiting kleeft, zo blijkt in een onlangs gepresenteerd financieel beleidsstuk, een aardig prijskaartje: 105.000 euro. Dat komt vooral door misgelopen inkomsten en extra inzet van personeel.
Overigens hoeft Raalte niet krom te liggen om dit geld op tafel te krijgen. In het budget dat voor het nieuwe sportcentrum was gereserveerd, zat nog genoeg geld om deze onvoorziene rekening te betalen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.