Praat mee: De maatschappij legt een te grote druk op ouders met jonge kinderen

De maatschappij legt te veel druk op ouders met jonge kinderen

Zie je geen mogelijkheid om te stemmen? Klik dan hier

Ouderschap: dat is toch een stuk ingewikkelder dan het vooraf misschien lijkt. Want naast de zorg voor de kinderen gaat het gewone leven ook gewoon door. En het liefst hetzelfde als voor de kinderen er waren. Voor de buitenwereld lijkt het alsof je alles goed voor elkaar hebt. Een baan, een huis, een gezin, genoeg vrienden en je onderneemt veel.

Maar er knaagt iets, een gevoel van onrust, ontevredenheid. Echt genieten doe je niet. Je leeft je leven in een sneltreinvaart. Je hebt continu het gevoel dat er van alles moet, maar je weet eigenlijk niet waarom. En dat gevoel wordt nog eens versterkt door social media. Waarom lijkt het andere ouders wel te lukken? Misschien kan het wel wat minder en dan vooral de druk van anderen om overal maar betrokken bij te zijn. Legt de maatschappij te veel druk op ouders met jonge kinderen?

Praat er over mee. Via onze site, Facebook of WhatsApp via 06 57 0 3 33 33.

Gisteren vroegen we jouw mening over de stelling: 'Het is niet erg dat de streektaal verdwijnt'. Een ruime meerderheid, 79 procent, vindt het juist wel jammer als dat stukje cultuur zou verdwijnen, 12 procent maakt zich er niet druk om als het dialect zou verdwijnen, en 9 procent geeft toe het jammer te vinden, maar denkt niet dat het tij nog te keren valt.

Meer over dit onderwerp:
Praat mee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren