nieuws

Gerechtshof buigt zich opnieuw over dodelijke steekpartij Almelo

De rechters van het gerechtshof buigen zich vanmiddag opnieuw over de zaak rondom de doodgestoken Almeloër Hans Woudstra. Hij werd januari 2015 bij een flat aan de Sluitersveldsingel in zijn borst gestoken.
door Tom Meerbeek
Degene die voor het doodsteken is veroordeeld, is oud-bokser Johan B. uit Almelo. Van de rechtbank kreeg hij 8 jaar celstraf opgelegd, in hoger beroep werd dat zelfs 10 jaar.
Maar van de rechters van de Hoge Raad, moet het gerechtshof de zaak opnieuw behandelen. De hogere rechters vinden dat onvoldoende is gekeken naar het verweer, dat de man uit noodweer heeft gehandeld.

Ruzie om meisje

De aanleiding voor de dodelijke steekpartij was een ruzie die waarschijnlijk om een meisje ging. Slachtoffer en dader hadden niets te maken met die ruzie, maar waren aanwezig toen familieleden van het meisje later verhaal gingen halen bij de bewoners van de flat aan de Sluitersveldssingel.
Johan B. was in de flat op bezoek en had zo'n 15 blikken bier achter de kiezen. Toen de groep aan de deur begon te morrelen, pakte hij twee messen en stormde de flat uit. Daar stak hij de vader van het meisje neer en verwondde Hans Woudstra dodelijk. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.