nieuws

Tiental klachten na eerste week PlusOV in Deventer

OV
OV © Thinkstockphotos
In de eerste schoolweek voor basisschoolleerlingen in de regio Deventer zijn er veertien klachten binnengekomen over vervoerder PlusOV. Die vervoerscentrale regelt het vervoer voor leerlingen in het speciaal onderwijs in Deventer en een aantal Gelderse gemeenten.
De gemeente Deventer ontving in totaal veertien klachten. Elf daarvan kwamen deze week binnen. In totaal begonnen 201 leerlingen maandag gebruik te maken van PlusOV. In de weken daarvoor waren al 104 leerlingen gestart. Deze leerlingen gaan naar school in een andere regio en begonnen daarom eerder.

Beter dan vorig jaar

PlusOV heeft de zaken wel beter op orde. "Het gaat over de hele linie beter dan vorig jaar", reageert Gideon Burgers van de gemeente Deventer. "Tegelijkertijd is er op een aantal ritten fouten gemaakt. Hoewel de aantallen niet hoog zijn, hebben de situaties waar het mis gaat natuurlijk grote impact."
Vorig jaar ontving PlusOV in de eerste week bijna vijftig klachten. Dat was het eerst jaar dat PlusOV in Deventer actief was en door een slechte voorbereiding zorgde dit voor veel problemen. Zo werden kinderen niet opgehaald of stonden er in sommige gevallen juist twee busjes voor de deur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.