nieuws

OM wil ook vrouw die bij verdachte moord Shadi Saker in auto zat vervolgen

Ook vrouw verdacht van betrokkenheid bij moord
Ook vrouw verdacht van betrokkenheid bij moord © News United / Dennis Bakker
Het Openbaar Ministerie verdenkt niet alleen de 39-jarige Dennis B. uit Enschede van de moord op Shadi Saker, maar ook een 39-jarige vrouw. O. zou bij B. in de auto hebben gezeten hebben toen Saker eind januari in zijn auto werd doodgeschoten op de Brinkstraat in Enschede.
Dat werd vandaag duidelijk tijdens de eerste behandeling van de rechtszaak voor de rechtbank in Almelo. 

Zwijgrecht
Dennis B. heeft tot nu toe zijn kaken op elkaar gehouden, bij de politie beriep hij zich op zijn zwijgrecht. "Hij heeft wel wat uit te leggen en dat doet hij niet", zei officier van justitie Sandra Leusink. Ze riep B. op om inzicht te geven in het hoe en waarom van de moord. "De familie heeft recht om te weten wat er met Shadi is gebeurd."

Het onderzoek in de moordzaak is nog niet klaar. Het gaat nog zeker twee maanden duren voordat het dossier compleet is. Het Openbaar Ministerie stelt zich terughoudend op als het gaat om de stand van zaken rond de 39-jarige vrouwelijke verdachte.

Advocaat Richard Korver staat de nabestaanden van Saker bij. Hij wil namens hen het woord voeren tijdens de rechtszaak en wil ook inzage in het dossier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.