nieuws

Rennen voor het leven in Gramsbergen

Burgemeester Peter Snijders van Hardenberg heeft vanmiddag het startschot gegeven voor het wandel- en hardloopevenement Ren voor je Leven. Op de Combibaan van Gramsbergen blijven tientallen deelnemers, groepen, verenigingen, bedrijven en ondernemers tot ver in de avond zes uur lang hardlopen of wandelen in een poging zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het onderzoek naar kanker.
"Het is hartverwarmend hoe iedereen meedenkt en meewerkt om er weer een waardevolle dag van te maken. Geld bij elkaar lopen is een ding, maar belangrijker is dat er een dag is, waarop we er voor elkaar zijn, een dag van respect, saamhorigheid en liefde. Een dag waar, zo is in vorige edities gebleken, grote behoefte is om samen te zijn. Er zal vast een traantje worden weg gepinkt voor dierbaren die er niet meer zijn, maar er is ook plezier, er wordt gelachen en muziek gemaakt. Het leven zal ook vooral worden gevierd", aldus initiatiefnemer Henk Meppelink.
Het evenement wordt muzikaal ondersteund door de plaatselijke Sjompiesingers en het dweilorkest SDG Ane. Ook worden er tal van nevenactiviteiten gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.