nieuws

Expeditie Oost: Hengelose Tukkertje gekozen tot één na beste Opel Tigra van Nederland

Helemaal gepoetst en tot in de puntjes verzorgd staat Tukkertje te stralen voor haar garage in een woonwijk in Hengelo. Naast haar de trotse eigenaar mét natuurlijk een beker in de hand.
De 46-jarige Michiel Weustink is gisteren, met zijn Opel Tigra uit 1999, tweede geworden bij de landelijk georganiseerde autoshow van Opel Power Nederland.

Geld moet rollen

'Tuurlijk ben ik trots, deze auto betekent alles voor me. Ik heb haar al jaren en bijna al mijn geld stop ik in Tukkertje. Vorig jaar ben ik ook tweede geworden dus eigenlijk had ik gehoopt op de eerste plek. Maar ... die was echt niet haalbaar. Sowieso is de verkiezing een smaak-dingetje', aldus Weustink.

Besmet tot en met

Sinds zijn zesde levensjaar is Weustink besmet met het Opel-virus. 'Natuurlijk ingegeven door mijn ouders en heerlijk gezegd heb ik mijn zoon maar eigenlijk ook mijn vrouw Diane inmiddels besmet met mijn hobby'. 

Slachtoffer

'Er zijn ook situaties geweest waarin mijn voorliefde voor auto's minder gelukkige momenten heeft gekend. Zo heb ik samen met mijn zoon het zogenaamde Monstertruckdrama in Haaksbergen nog maar net overleeft. We hebben deze heftige gebeurtenis een plek kunnen geven en onze gezamenlijke hobby heeft ons weer gelukkig gemaakt', aldus Weustink.
'Enne, deze mooie beker maakt natuurlijk ook veel goed. We zijn dan wel geen eerste geworden van Nederland maar wel de beste van Overijssel', grapt de Hengeloër samen met zijn vrouw Diane.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.