nieuws

Deelname van blinde schaapsherder uit Schuinesloot aan Amsterdam City Swim in het water gevallen

Henk bij zijn laatste training
Henk bij zijn laatste training © RTV Oost
Hij had zich goed voorbereid en had als doel sneller te zijn dan vorig jaar. De blinde Henk van der Sar uit Schuinesloot zou zondag meedoen aan de Amsterdam City Swim. Maar het evenement werd afgelast, omdat de kwaliteit van het water te slecht was. En dat kwam hard aan bij Van der Sar.
"Ik had me goed voorbereid, op tijd naar bed en goed eten. Dit komt harder aan dan wanneer ik hem uitgezwommen zou hebben." Van der Sar kan het nu, twee dagen na de afgelasting, wel naast zich neerleggen. Maar jammer is het wel.

Oriëntatie via geluid

Door zich te oriënteren via geluid kan Van der Sar zich prima redden in het water. Alleen voor de bruggen had hij hulp geregeld, van Zwolse studenten. Zodat hij niet tegen pilaren zou zwemmen.
"We waren door de organisatie uitgenodigd om wel naar Amsterdam te komen. Dat heb ik gedaan, heel gezellig. Ik weet niet of ik dit jaar alsnog ga zwemmen, volgens mij gaat de organisatie niet op een later moment inhalen. Dat is logistiek niet te doen hoorde ik."

Londen City Swim

Meedoen aan de Londen City Swim zou een optie kunnen zijn, maar dat ziet Van der Sar ook niet gebeuren. Met de City Swim wordt geld ingezameld voor ALS. Ook Van der Sar had een aantal gelddonoren, maar wat betekent de afgelasting voor het geld dat hij had ingezameld?
Wat Van der Sar betreft gaat dat geld nog steeds naar Stichting ALS. "Ik ga de donoren daarover nog een mail sturen. Maar ik neem aan dat dit geen probleem zal zijn."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.