nieuws

Uitdagend weekend voor Zwolle: festival, voetbal en politiestaking

Politie
Politie © RTV Oost / Rogier van den Berg
Twee evenementen, horecanachten en een politiestaking: Zwolle staat voor een uitdaging komend weekend. In Park De Wezenlanden wordt zaterdag Vliegende Vrienden van Amstel Live gehouden, zondag wordt de wedstrijd PEC Zwolle – Vitesse gespeeld en vrijdag en zaterdagnacht zijn traditionele stapavonden. En dan dus ook nog die politiestaking.
'Hoe gaat dat verlopen?' is dan de vraag. Die vraag werd gisteravond tijdens de raadsvergadering beantwoord door burgemeester Henk Jan Meijer, voor zover dat op dit moment kan.
Volgens Meijer is de inzet om beide evenementen gewoon door te kunnen laten gaan, ondanks de politieactie. Hij benadrukt dat op het festivalterrein en in het stadion de veiligheid de verantwoordelijkheid is van de organisatie en voetbalclub zelf.
Daarbuiten zal één en ander wel anders geregeld moeten worden. Er worden gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen, aldus Meijer. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de voorwaarden die nodig zijn om de evenementen door te laten gaan. Inhoudelijk zegt Meijer verder niets over die gesprekken.

Stapavonden

Ook tijdens de horecanachten zal de politie alleen op levensbedreigende situaties reageren. Over de preventieve kant van het verhaal wordt nog verder gesproken, aldus de burgemeester.
Later deze week verwacht hij meer te kunnen zeggen over eventuele specifieke maatregelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.