nieuws

Twenterand komt na 1 oktober met toekomstplan voor Het Punt in Vroomshoop

Het Punt
Het Punt © RTV Oost / Ina Brouwer
De gemeente Twenterand had bij nader inzien meer geld uit moeten trekken voor activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Gemeentebelangen Twenterand.
"Met de kennis van nu zouden we tot de conclusie kunnen komen dat een hogere financiële bijdrage aan Het Punt wenselijk was geweest", valt te lezen in de antwoorden. "Wij zijn bezig met een inventarisatie, waarin dit vraagstuk ook wordt onderzocht."

Toekomstplan in oktober

Het college verwacht die inventarisatie na 1 oktober te hebben afgerond, waarna de gemeenteraad op de hoogte zal worden gesteld van de uitkomsten van de inventarisatie. Ook wil het college dan een toekomstplan presenteren voor Het Punt.
De bijdrage van het college aan Het Punt werd na een second opinion in 2013 al behoorlijk verhoogd. "De second opinion was de aanleiding om de exploitatiebijdrage voor Het Punt van 90.000 euro op te hogen tot 201.000 euro."

"Second opinion nooit gezien"

Marcus Elzinga van Gemeentebelangen beklaagde zich vorige maand, omdat de second opinion nooit met zijn partij zou zijn gedeeld. Volgens het college werd in het raadsvoorstel van 12 maart 2013 echter meerdere keren "specifiek gewezen op de second opinion en dat de opmerkingen daaruit zijn verwerkt in het raadsvoorstel en de bijbehorende financiële memo."
Het Punt is een centrum voor onder meer sport en theater. Vorige maand stapte de raad van toezicht van het activiteitencentrum op omdat de financiële situatie onhoudbaar zou zijn geworden. Het Punt zou vanaf de start, drie jaar geleden, al structureel 80.000 euro per jaar tekort komen. De PVV in Twenterand wilde zelfs een spoeddebat over de kwestie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.