Jong Oranje kan EK vergeten na nederlaag tegen Schotland

Geen EK voor Jong Oranje
Geen EK voor Jong Oranje © Pro Shots
Jong Oranje kan deelname aan het EK van komend jaar vergeten. De ploeg van coach Erwin van de Looi had vanavond moeten winnen van Schotland om nog enigszins kans te houden op het toernooi in Italië, maar verloor met 2-1.
Justin Hoogma uit Oldenzaal was de enige Overijsselaar in de selectie. Hij bleef 90 minuten op de bank. In de eerste helft was het vooral Oranje dat dreigend was, maar het vizier stond niet op scherp. Nederland schoot twaalf keer, maar slechts één keer tussen de palen.

Hornby velt Oranje

Tien minuten na rust was het Schotland dat op voorsprong kwam. Hornby was de doelpuntenmaker. Hij scoorde van afstand na een fout van doelman Bijlow. Een kwartier later werd het gelijk. Koopmeiners schoot een vrije trap binnen. Nederland bleef zoeken naar de winnende, maar die viel aan de andere kant. Rosario maakte een overtreding in het strafschopgebied, kreeg rood en Hornby schoot vanaf de stip raak.

Vierde in de stand

Door de nederlaag zakt Oranje naar plek vier in de stand van poule 4. Alleen de negen groepswinnaars gaan naar het EK, de vier beste nummers twee spelen play-offs. Er zijn nog twee duels te spelen. 12 oktober is Letland de volgende tegenstander en vier dagen later wordt de kwalificatie afgesloten met een duel tegen Oekraïne.