nieuws

Eerste van 4500 nieuwe laadpunten in gebruik genomen in Dalfsen

Laadpaal elektrische auto
Laadpaal elektrische auto © RTV Oost
De eerste van 4500 nieuw aan te leggen laadpunten in Overijssel en Gelderland is vanavond in gebruik genomen in Dalfsen. Met het openen van dit punt is een start gemaakt met het verviervoudigen van het aantal laadpunten voor elektrische auto's in de twee provincies.
De laadpunten worden mogelijk gemaakt door de grootste Europese aanbesteding voor elektrische laadpalen ooit. Wethouders Ruud van Leeuwen en André Schuurman van Dalfsen en gedeputeerde Annemieke Traag openden de eerste paal.

Dalfsen koploper in duurzaamheid

Dalfsen kreeg de primeur om de eerste paal in gebruik te nemen, omdat de gemeente voorop loopt op het gebied van duurzaamheid. Hier sluit de uitbreiding van het oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen naadloos bij aan. Wij zijn dan ook trots dat onze inwoners gemakkelijk en voordelig gebruik kunnen maken van de openbare laadpalen in de wijken", zegt wethouder Schuurman.
Gedeputeerde Traag zei blij te zijn dat zo snel na de aanbesteding in juli de eerste paal in gebruik is genomen. "De beschikbaarheid van voldoende laadpunten in de openbare ruimte is cruciaal voor autobezitters om over te stappen naar elektrische auto’s."

Goedkoopste stroom van Nederland

De grote hoeveelheid laadpunten in Overijssel en Gelderland zorgt ervoor dat hier de laagste prijs per kilowatt/uur wordt betaald in Nederland. In totaal worden er 2250 laadpalen aangelegd en 4500 laadpunten. Laadpunten kunnen mensen thuis op de oprit plaatsen, laadpalen worden geplaatst in de openbare ruimte en zijn voor iedereen toegankelijk.
De laadpalen worden niet in elke gemeente geplaatst. In Overijssel doen Hellendoorn, Tubbergen, Twenterand, Rijssen-Holten en Wierden niet mee.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.