Doek valt voor Zorggroep Saron uit Beuningen

Stichting Zorggroep Saron uit Beuningen is failliet verklaard. Eerder dit jaar kwam de zorggroep in het nieuws met betrekking tot een grote pgb-fraudezaak.

Het OM eiste in juni dat vijf bestuurders van de zorginstellingen Saron en In 't Zadel uit Boekelo de cel in gingen. Ook mochten ze volgens de eis jarenlang hun beroep niet meer uitoefenen en moesten de stichtingen 150.000 euro boete betalen. Het OM zag de bestuurders als leden van een criminele organisatie.

De rechter legde de eis van het OM naast zich neer en sprak de zorginstellingen vrij. Volgens de rechtbank pleegden de instellingen en hun bestuurders geen valsheid in geschrifte was van oplichting, witwassen en het vormen van een criminele organisatie evenmin sprake. Zoals de instellingen werkten was een geaccepteerde werkwijze. Het OM ging vervolgens in hoger beroep, waardoor de zaak nog loopt.

KLNC Verpakkingen, DEJ-Services

Naast het faillissement van Saron, verklaarde de rechtbank deze week nog twee bedrijven in Overijssel failliet. Het gaat om KLNC Verpakkingen B.V. uit Zwolle en DEJ-Services uit Staphorst. Laatstgenoemde richtte zich op dienstverlening in de transportsector.

Deel dit artikel: