CDA presenteert als eerste partij provinciale kandidatenlijst

Het CDA presenteert als eerste politieke partij in Overijssel de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. Het gaat nog op een conceptlijst, waarover de leden van het CDA eind november nog moeten besluiten.

De lijsttrekker van het CDA was al bekend: de huidige gedeputeerde Eddy van Hijum. Opvallend is een nieuwkomer op de nummer twee positie: de 29-jarige Wim Duitman uit Kampen. Duitman is voorzitter van het CDJA IJsseldelta en bestuurslid van het landelijke CDJA.

Andere nieuwkomers

Een andere nieuwkomer op de lijst van het CDA is Jerry Blekkenhorst. De 33-jarige ondernemer uit Twenterand staat op plek zes. Op plek elf tot en met vijftien staan ook nieuwe gezichten. Klaas de Lange uit de gemeente Steenwijkerland op plek elf, Marieke Blom uit Almelo op plek twaalf, Jacob Spiker uit Staphorst op plek dertien, Douwe Prinsse uit Hardenberg op plek veertien en Peter van der Terp uit Steenwijkerland op plek vijftien.

De huidige Overijsselse fractievoorzitter van het CDA, Martin Reesink, neemt afscheid van de provinciale politiek. Hij was twaalf jaar actief voor het CDA in Provinciale Staten.

Hester Maij ontbreekt

Ook opvallend is dat gedeputeerde Hester Maij niet op de kandidatenlijst van het CDA te vinden is. Afdelingsvoorzitter Maarten Westerduin verklaart daarover: "Het bestuur heeft gekozen voor een lijst met volksvertegenwoordigers, bestuurders staan derhalve niet noodzakelijkerwijs op de kandidatenlijst."

Meer over dit onderwerp:
CDA Overijssel Provinciale Staten Nieuws
Deel dit artikel: